Mindfulness

Het proces van loskomen van de vicieuze cirkel van jezelf willen bewijzen

Voor clienten, die daarvoor open staan besteed ik ook aandacht aan een proces op gang brengen, waarin je afscheid neemt van je oude leefpatronen waarin je ego je hele bewustzijn bepaalt:

Het proces van loskomen van de vicieuze cirkel van jezelf willen bewijzen, afhankelijk zijn van waardering , onrust omzetten in rusteloze dadendrang etc....kun je in mindfulness bevorderen. Hoe meer je de stilte en het ‘niet –weten’ en ‘niet streven’ bewust oefent, des te groter de kans dat ego- problematiek doorzien wordt als illusie.

Wanneer je mindfulness of yoga niet alleen wil gebruiken om aan tijdelijke stress-reductie te doen, is het goed om het te combineren met een serie inzichtgevende gesprekken. Die gesprekken helpen je om op een andere manier met stress om te gaan. Maar ook om inzicht te verwerven hoe je zelf steeds verslaafd bent geraakt aan adrenaline en stress.

Het ‘wakker worden’ uit hoe je gevangen zat in al maar jezelf handhaven, je verdedigen vanuit angst en schuld, je wegvluchten in het druk willen hebben...al die dingen worden doorzien als een grote illusie.

TOP